Evcil Marketim
KöpekKöpek BakımıKöpek Cinsleri

Schnauzer Özellikleri ve Bakımı

Schnauzer

Minyatür Schnauzer bu cinsin en küçük olanıdır. Bu cins köpeğin tüm boyutları Alman kökenlidir. Schnauzer almanca da burun anlamındadır. Bu cins köpeklerin adının burunlarından geldiğine inanılır. Boyut olarak 3 farklı tiptedirler. Standart, minyatür ve dev olmak üzere üç farklı tiplemedir.

Schnauzer özellikleri, bakımı, beslenmesi, sağlığı ve eğitimleri – YouTube

Minyatür olanın burun yapısı o kadar çok gelişmiştir ki uzaktaki kokuları bile algılar. Bu sayede geçmiş dönemde fare böcek küçük kemirgenler gibi hayvanları avlarlardı.

Affenpincher ve Poodle cinsi köpeklerin birleşmesi sonucu melez olan bu cins ortaya çıkmıştır. İki tür köpeğin özelliklerini biraz biraz almışlardır. Ama en çok Poodle cinsi köpeğin özellikleri yoğun olarak gözlemlenir.

Çok güzel oyun oynarlar, oyuncaklarını tıpkı kedilerde olduğu gibi paylaşmazlar. Aynı zamanda kıskançlık huyları çoktur. Ama bu yüzden saldırma olayları yoktur. En çok çocuklarla ve çocuk kalmış kişilerle oyun oynamayı seven Schnauzer, gün içerisinde çok aktif rol oynarlar.

Bu cins köpek 19. yüzyılın sonlarına doğru 1940’lı yıllarda tek başına köpek cinsi olarak kabul edilmiştir. Özellikle Fransa’da oldukça popülerdir ve genellikle oralarda çok görülürler. Neredeyse tüm yaşamlarını orada inşa etmiş gibiler.

Kıvrak yapıları ciddi tavırları cana yakın davranışları ve itaatkâr özellikleri ile tam bir evcil hayvan olma yolunda ilerlemiştir. zamanda zekaları sebebiyle eğitimde ve gün içerisinde ortaya çıkan sorunlarda hep yapıcı olurlar. Problem çözmede üzerlerine yoktur.

Schnauzer köpek bilinenin aksine tüy konusunda çok da problemli değildir. Fakat her mevsim dışarı çıkacakları zaman mutlaka köpek kıyafetleri yedirilmesi gerekir. cilt yapıları çok hassastır. Soğuğa ya da sıcağa karşı hemen tepki gösterirler. Cilt altında yağ katmanı bulunmadığı için onları özellikle kışın soğuktan koruyacak bir durumları yoktur. Bu yüzden kolayca hastalanabilirler.

Schnauzer tıraşı hakkında tüyleri için mutlaka yardım alınması gerekir. görünüşlerine çok önem verdiklerinden normalden daha kısa tüylü olmaları onları huzursuz edebilir. Özellikle Siyah Schnauzer ve Beyaz Schnauzer tüylerinin güzel olmasından sahipleri tüylerine toka takmak isterler. Çevrede bu şekilde gezen Schnauzer cinsi köpeğin tipi çokta abes  gözükmez.

Schnauzer Havlar mı ?

Schnauzer Havlar mı

Kimi insan bu soruyu çok garip bulur. Nitekim her köpek havlar ama ne boyutta! konusu bu köpek ise oldukça havlar. Hele ki herhangi bir konu hakkında kızmış ise!

Sinirlendikleri konu olarak gösterilen şeyler genellikle şahsi alanına yapılmış ani hareketlerdir. Özellikle bu cins köpekler el hareketlerinden hoşlanmazlar. sahibinden ya da yabancı bir insandan gelecek ani el hareketlerini tehdit olarak algılayarak karşı saldırıya geçebilir. Bunun olmasını iki tarafta istemez. Bu durum zaten anı gelişir.

Bazen sebepsiz yere sadece dikkat çekmek için bile havlayabilirler. Sahiplerine karşı bu etkili olmazsa, çeşitli yaramazlıklarla hep bir üst kademeye geçerler.

Bu durumda çok fazla tepki verilmesi önerilmez. Çünkü sınırlı asabi yapıları kadar hassas kırılgan yapıları da vardır. Kolayca uzun süre dargın durabilirler.

Sahipleri en çok zorlandıkları kısmın eğitim sürecindeki gereksiz havlamaları olduğunu söyler. Onun dışındaki komut algılama, kurallara uyma gibi temel eğitimleri başarı ile geçerler.

Schnauzer Kaç Yavru Doğurur?

Schnauzer Kaç Yavru Doğurur?

Bu sorunun cevabını 3 ile 6 deyip üzerine ekleyelim! Yavruları genelde kendisinden çok daha sevimli olur. Kendi bünyesi sağlıklı ise genelde sağlıklı bebekler dünyaya getirir. Hamilelik süreci oldukça zor geçebilir. Çünkü bu konuda kendilerini naza çekerler.

hamilelik süreleri boyunca aynı insanlarda olduğu gibi veterinerler tarafından takip edilmeli. Zamanı gelmiş hatta dolmuş hamilelik sürelere sezeryan ile sonlandırılmalıdır. En doğru bilgiyi veteriner hekim sağlayacaktır.

Schnauzer Tüy Döker mi?

Tüylerinin oldukça uzun olmasına rağmen çok az tüy dökerler. En çok tüy döktükleri zaman aralığı mevsim geçişleri ya da herhangi bir depresyon belirtisidir.

Az tüy dökmelerine rağmen günlük kürk bakımına ihtiyaçları vardır. Çünkü tüy uzunlukları sebebiyle her gün taranması gerekir.

Kirlendikçe yıkanmasında yarar var. önemli derecede altı çizilen nokta cinslerini tahriş etmeyecek cilt PH’ına uygun şampuanlar ve bakım ürünleri kullanılmalıdır. Bu sayede banyo sonrasında daha çok rahatlarlar.

Schnauzer Kaç TL?

Schnauzer Kaç TL

Schnauzer küçük yapıları ve enerjik hareketleri ile hem aile ortamına hemde tek yaşayan kişilere uyum sağlarlar. 7’den 70’e herkesin cebine uygundurlar. Bu sayede insan hayatına oldukça alışkındırlar. Kimi zaman taklit yaparak güldürür. Kimi zaman ise ciddi ve sınırlı duruşları ile şaşırtırlar. Yine de her halleri ile güzeldir.

Schnauzer Fiyatları  ortalama değeri  3.500 TL ile 7.000 TL arasındadır.

Bu cins köpeklerin 3 farklı boyutları olduğu için her boyut farklı değer aralığında sahiplendirilir. Örnek verilirse, Minyatür Schnauzer Fiyatları Standart Schnauzer ’den biraz daha fazladır. Fiyat aralığı 7.000 ile 12.000 arasında değişir. Bu kadar değişiklik birazda görünüşten kaynaklanır.  Nitekim yavruları da aynı fiyattan ilerlemektedir.

İlginizi Çekebilir: Kafkas Çoban Köpeği -Kafkas Çoban Köpeği fiyatları- Kafkas (patigen.com)

Bu cins hayvanın ücretsiz sahiplendirmesi pek mümkün değildir. Fakat yine de ilgilenenlerin ilanlara bakmasında yarar vardır.  Sahiplenildikten sonra bir çok güzellikle karşılaşacağınız küçük matruşkanız, bir ömür sizinle yaşayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.