Evcil Marketim
Akvaryum BalıklarıAkvaryumBalık Bakımı

Melek Balığı Özellikleri Ve Bakımı

Akvaryum balık türleri çeşitleri arasında yer alan melek balığı zarif görünümü ve ilgi çekici desenleri nedeniyle akvaryum ortamında çok sık beslenmektedir. Melek balığı beslemek isteyenlerin dikkatli olması ve melek balığı özellikleri ve bakımı konusunda dikkatli olmaları gerekir. Peki, bu balığın özellikleri ve bakımı nasıl olmalıdır? Beraber inceleyelim.

Melek Balığı ve Malzemeleri satın almak için sayfamızın sağ altındaki iletişim kısmından arayarak yada WhatsApp mesaj kısmından iletişim kurarak bilgi alabilirsiniz .

Melek Balığı Özellikleri Nelerdir?

Melek balığının bazı sahip olduğu özellikler vardır. Bu özellikler genellikle tercih edilmesini sağlar ve bakımının doğru yapılmasına yardımcı olur. Peki, bu özellikler nelerdir?

Sahip olduğu özellikler şunlardır: 

  • Hoş ve ilgi uyandıran bir dış görüşüne sahiptir.
  • Gözleri kırmızı veya mavi gibi renk seçeneklerinde olabilir.
  • Kendi içerisinde farklı cinsleri mevcuttur.
  • Besleme ve bakım aşaması olarak diğer balıklara oranla daha zahmetsizdir.
  • Güney Amerika doğal yaşam alanı olarak bilinir.
  • Kolay ve hızlı şekilde ürerler.
  • Üreme esnasında eşlerini kendileri seçerler ve seçici balık türleridir.
  • Hayvansal ve bitkisel gıdalar ile beslenebilirler. Yani hepçil balık türlerinden biridir.
  • 15 cm boyutlarına kadar gelişir ve büyürler.
  • Doğru bakıldığı taktirde uzun süre yaşamlarını devam ettirebilen türlerdir.
  • Yumurta bırakarak nesillerini devam ettirirler.
  • Yumuşak suları severler ve yaşamlarını rahat şekilde devam ettirirler.
  • Denizde yaşayan hırçın türlerin aksine akvaryum ortamında yaşayan melek balıkları daha uysal canlılardır.
  • Çok sayıda alt türleri mevcuttur.
  • Bitkili akvaryumlarda yaşamaya uygundurlar
  • Farklı renkler ve farklı desenlere sahiptirler.
  • Silver, gold, zebra bazı melek balığı cinslerindendir.

Bunlar bilindiği taktirde melek balığı özellikleri ve bakımı konusunda birçok bilgi edinilmiş olur. Bu bilgiler melek balıklarının daha uzun ömürlü olması için bilinmesi gereken bilgiler arasında yer alır. Melek balıklarının özellikleri kadar bakımı da çok önemlidir.

Melek Balığı Özellikleri Ve Bakımı
Melek Balığı Özellikleri Ve Bakımı

Melek Balığı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Melek balıklarının hastalıklara yakalanmaması ve daha uzun yaşaması için melek balığı özellikleri ve bakımı bilinmelidir. Melek balıklarının bakımı için uygun genişlikte ve yükseklikte bir akvaryum seçmek gerekir. Bu tür balıklar geniş ortamları severler. Geniş ortamlarda yavru balıkların korunması için akvaryum taşları veya aksesuarları kullanmak gerekir. Akvaryum içerisinde bitki de kullanılabilir. Akvaryum içerisinde yer alan bitkiler balıklar için faydalı olacaktır.

Ayrıca akvaryum temizliği de önemlidir. Kirli sular sıkça değiştirilmelidir. Ayrıca kullanılan su steril olmalıdır ve ph derecesi düşük olmalıdır. Ph değeri düşük olan sular yumuşak su olarak adlandırılır. Yumuşak sular da melek balıklarının sevdiği ortamlardır. Seçilen akvaryumda etkin bir filtreleme sistemi yer almalıdır. Bu balıkların bakımı için uygun derece sıcaklık 26 ve 28 dereceler ve arasında yer alan sıcaklıklardır. Bu gibi ufak noktalar bilindiği taktirde bakımları daha kolay olacaktır.

Melek Balığı Ne Yer?

Merak edenler için melek balığı özellikleri ve bakımı konusuna ek olarak beslenme alışkanlıkları da bilinmelidir. Melek balıklarını balık yemleri ile beslemek mümkündür. Genellikle ağız yapısına uygun olarak bitkisel veya hayvansal içeriklere sahip yemler ile beslenirler. Bu yemlere Evcilmarketim.com dan ulaşabilirsiniz.

Bu yemlerin kolay sindirilmesi ve zengin içerikli olması balıklarım yaşam kalitesi için oldukça önemlidir. Bu tür balıklar ufak balık cinsleri ile de beslenir. Ufak balıkları yiyebilirler. Bu yüzden karma akvaryumlarda balık seçimine dikkat etmek gerekir. Aksi taktirde balık miktarında azalmalar görülebilir. Bu balıklar için canlı yemler ve kuru yemler tercih etmek mümkündür.

Melek Balığı Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Melek Balığı Özellikleri Ve Bakımı
Melek Balığı Özellikleri Ve Bakımı

Melek balığı beslemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlardan en önemlisi balığın beslenmesidir. Melek balıklarını aşırı derecede beslemek yanlıştır. Aşırı besleme balık ölümlerine ve hareketlerde yavaşlamaya neden olabilir. Besleme esnasında balıkların yemlerini alıp almadığı gözlemlenmelidir. Balıklar uygun ölçüde beslenmelidir.

Ayrıca balıkları doğal yaşam alanlarında hissettirmek için çeşitli aksesuar bitkileri tercih edilmelidir. Bu bitkiler balığın daha hızlı adapte olmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca melek balığı bazı tür balıkları tüketebilir. Bu yüzden akvaryuma balık seçerken dikkatli olmak gerekir. Aynı beslenme ve bakım şartlarında olan balıklar tercih etmek daha doğru olacaktır.

Melek balığının yanına seçilebilecek en doğru balık bayrak ciklet balığıdır. Lepistes olarak bilinen balık cinsi melek balığı ile aynı akvaryuma konulmamalıdır. Nedeni ise melek balığı bu tür küçük balıkları yer ve balık sayısının azalmasına neden olur. Bu yüzden bu hususlara oldukça dikkat etmek gerekir.

Melek Balıkları Üremesi

Melek balıklarının dişisi yumurta bırakır ve yumurtlama ile üreme sağlanır. Melek balıkları üreme için yeterli olgunluğa geldiği taktirde eşlerini kendileri seçerler. Bu yüzden akvaryum içerisinde birden fazla melek balığı bulundurmak gerekir. Melek balıklarının üremesi için ayrı bir akvaryum tercih edilebilir. Bu tercih aynı zamanda yavru yumurtaları diğer balıklarda koruyarak daha güvende olmalarını sağlayacaktır.

Melek Balıkları Neden Hasta Olur?

Melek balıkları beslenirken yanlış besleme, yanlış davranış, yanlış balık seçimi, yanlış akvaryum, pis su gibi etkenler balıkların hasta olmasına neden olan etkenlerdir. Bu yüzden bakımlarında dikkatli ve hassas olmak gerekir. Uygunsuz koşullar parazitlerin üremesi açısından uygun ortamlardır.

Balıkların çoğunda görülebilen beyaz benek hastalığı melek balıkları içinde tehlike arz eder. Fırsatçı parazitin oluşmaması için hijyene dikkat etmek gerekir. Bu tür balıklarda kuyruk erimesi de görülebilir. Bu hastalığın önüne geçmek için de beslenmeye dikkat edilmelidir. Zengin yemler ve kaliteli yemler tercih edildiği taktirde balığın bağışıklığı korunmuş ve güçlendirilmiş olur.

melek balığı

Melek Balıklarının Cinsiyeti Nasıl Ayırt Edilir?

Melek balıkları gelişmeye başladığı taktirde dişi mi erkek mi olduğu kolayca anlaşılabilir. Dişi balıkların burun kısmı genelde erkeklere oranla daha havadadır. Ayrıca balıkların karın bölgesinde çıkıntı tarzında tüpler yer alır. Bu tüplerin sivri olması demek erkek olduğu anlamına gelir. Cinsiyet belirlemek için yeterli tecrübe ve deneyime gerek vardır.

Melek Balığı Hangi Tür Balıklarla yaşar ?

Bu tür balıkların akvaryumda olmazsa olmazlardan biri çöpçü balığıdır, büyük akvaryumlarda discus türü ile çok güzel bir görsel şölen sunar, bu tür biraz yavaş hareket ettiği için hızlı hareket eden neon tetra yada tetrazon türleri ile akvaryumunuzu canlandırabilirsiniz .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.