Evcil Marketim
Akvaryum BalıklarıAkvaryumBalık Bakımı

Kiraz Barb Balığı

Önemli akvaryum balıkları arasında yer alan Kiraz Barb Balığı, pek çok önemli özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Bakımı oldukça kolay ve balıklar ile anlaşabildiği için her zaman tercih edilen balıklardandır. Peki, bu balığın özellikleri nelerdir? Hangi balıklar ile anlaşır? Tüm bilinmesi gereken bilgiler burada.

Kiraz Barb Balığı Özellikleri

Cherry Barb şeklinde bilinen diğer ismi ile oldukça ünlü bir akvaryum balığıdır. Sri Lanka ve Asya bölgelerinin sığ sularında görülür. Bunun dışında az akıntılı dereler, nehirler ve gölgeli sularda da yaşarlar. Barışçıl balık türünden oldukları için akvaryumda kolaylıkla bakılabilir. Üreme konusunda ise hiçbir problem çıkarmayan balıklardan bir tanesidir.

Üreme dönemine giren erkek balıklar parlak bir kırmızı renge bürünürler. Tetra balığı türünden olmasalar bile kiraz Tetra olarak adlandırılırlar. Kiraz ismini almalarının en önemli sebebi kiraz renkte olmalarıdır. Üstelik ufak ve agresif olmayan balık türleri ile son derece arkadaş canlısıdır. Boyları en fazla 4-5 santimetreye kadar uzar.

Ömürleri ise 4 ile 6 yıl arasında farklılık gösterir. Erkekler kırmızı renk olurken, dişiler daha açık renk olarak turuncuya yatkındır. Ayrıca dişilerin vücut yapısı erkeklere göre şişkin yapıdadır.

Kiraz Barb Balığı Özellikleri
Kiraz Barb Balığı Özellikleri

Bakımı

Balığın bakımı şu şekilde yapılmalıdır:

  • Akvaryum içerisinde parlak taban kullanılmamalıdır.
  • Akvaryum en az 40 litre olmalıdır.
  • Sıcaklık 20-27 derece arasında sabit tutulmalıdır.
  • Suyun pH değeri 6 veya 8 sınırında olmalıdır.
  • Filtre sistemi güçlü olmalıdır.
  • En az 2 dişi ve 1 erkek bulundurulmalıdır. Daha fazla balık tercihinde dişiler mutlaka erkeklerin 2 katı olmalıdır.
  • Birkaç parça bitki ve ufak kütük parçaları balıklar için son derece uygundur.
  • Su sertliği yumuşak ya da orta düzeyde olmalıdır.
  • Akvaryumun alt tabakası biraz koyu renk olmalıdır. Koyu alt tabaka renklenmeyi daha net gösterir.

Ayrıca akvaryumun suyu her zaman temiz tutulmalıdır. Suyun değişim esnasında %25’lik kısmı mutlaka kalmalıdır. Fazla balık olmayan akvaryumlarda ayda 1 defa su değişimi yapılabilir. Fazla balık olan akvaryumlarda haftada 1 defa suyun yenilenmesi gerekir.

Bakımı
Bakımı

Yediği Yem Tarzı

Bu balık türü otçul ve etçil olarak beslenir. Birçok türden olan kuru yemleri her zaman tüketirler. Yabani olanları ufak böcekler, diatomlar, zooplanktonlar, solucanlar ve organik çeşitli atıklar tüketir. Akvaryumda beslenenler ise Artemia ve Daphnia gibi minik canlılar tüketebilirler. Elbette ek olarak kuru pullu besinlerde verilmelidir. Besleme işlemi sıklıkla gerçekleştirilmelidir. Kiraz bari balığının yemi ve ihtiyacı olan diğer tüm ürünler için Evcilmarketim.com ‘ u ziyaret edebilirsiniz.

Yediği Yem Tarzı
Yediği Yem Tarzı

Hangi Balıklarla Anlaşırlar?

Kendi türlerinden olan balıklar ile her zaman anlaşabilirler. Barışçıl olan diğer balıklar ile de anlaşmaları mümkündür. Cüce Gurami balığı, Kardinal balığı, Amano karidesi, Neon balığı , discus , melek , lepistes ve bu tür daha pek çok barışçıl balıklar ile iyi arkadaş olurlar.

Hangi Balıklarla Anlaşırlar?
Hangi Balıklarla Anlaşırlar?

Hangi Balıklarla Anlaşamaz?

Saldırgan ve yırtıcı balıklar ile birlikte kesinlikle aynı akvaryumda yaşayamazlar. Özellikle Tetrazon balığı gibi benzer türden balıklar kuyruk tırtıkladığı için ciddi derecede zarar verebilir.

Hangi Balıklarla Anlaşamaz?
Hangi Balıklarla Anlaşamaz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.