Evcil Marketim
KediKöpek

Evcil Hayvanlara Neden Çip Takılıyor?

Evcil Hayvanlara Neden Çip Takılıyor

Evcil Hayvanlara Neden Çip Takılıyor konusuna oldukça önem vermemiz gerekir. Çünkü gözlem ve istatistiklere göre, her üç hayvandan biri kaybolmaktadır.

Evcil Hayvanlara Neden Çip Takılıyor – Google’da Ara

Camı, kapıyı açık görüp çıkmaları ya da farklı bir hayvanların peşine düşmeleri gibi çok farklı sebeplerden dolayı hayvanlarımız dış ortama yani bilmedikleri yerlere gidebiliyorlar.

Çeşitli sebeplerden ötürü de tekrar evlerinin yolunu bulamayabiliyorlar. Bu kaybolan hayvanlardan birisi de sizin hayvanınız olabilir. Bu yüzden sizlerde evcil hayvanınıza çip taktırmayı ihmal etmemenizi öneririz.

Evcil hayvanınıza mikroçip takılı ise içiniz rahat olsun. Hayvanınızın kaybolması gibi olumsuz bir durumla karşı karşıya gelirseniz yeniden bir araya gelmeniz kısa sürecektir. Çip de iletişim bilgileriniz olduğundan bulan kişiler aracılığı ile size ulaştırılması oldukça kolay olacaktır.

Mikroçip Nedir?

Mikroçip Nedir

Mikroçip nedir konusunda evcil hayvanı olan herkesin bilgi sahibi olması gerekir. Mikroçip, kalıcı bir elektronik tanımlama yöntemidir. Çok küçük bir yapıya sahiptir. Yaklaşık pirinç tanesi büyüklüğündedir. Evcil hayvanların boynunun arkasındaki ense kısmında deri altına yerleştirilir. Her çipin bir mikroçip tarayıcısı bulunur. Burada hayvanın ve sahibinin hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilir. Bu bilgiler mikroçip veri tabanı kaydına kaydedilir.

Bu mikroçip sayesinde evcil hayvanınızı bulan kişi ya da sizler bu çipi uygulamaya okutarak sahibinin kim olduğunu kesin bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu çip sayesinde de bulunan hayvanın sahibi ile iletişime geçilebilir.

Bu çip içerisinde çipin takıldığı tarih, köpeğin sahibi gibi bilgiler yer alır. Böylelikle hayvanınız bulunduktan sonra çip okutma cihazı ile okutulduğunda hayvanının kime ait olduğu bilgisi yazıyor olacaktır.

Mikroçip bir izleme cihazı değildir. GPS cihazları gibi değillerdir. GPS gibi uzaktan konumunu takip etmek gibi bir durumun söz konusu değildir. İkisi de aynı amaçlara hizmet ederler. Yani iki sistemde hayvanınızı bulmak için çok iyi yöntemlerdir. Fakat iki sistemde iki farklı şekillerde sizlere yardım eder.

GPS size evcil hayvanınızın nerede olduğunu gösterebilir ama onu bulan kişinin eve dönmesine yardım edecek bir iletişim bilgilerine sahip olmazlar. Ayrıca pil ile çalışır ve hayvanınızın tasmasından düşerek kaybolabilir.

Mikroçipler ise evcil hayvanınızın derisinin altına yerleştirildiği için ömür boyu kalıcıdır. Sizi hayvanınızın olduğu konuma getirmese de bulan kişi bir yetkiliye yani veteriner, barınak gibi yerlerle hayvanınızı getirdiği zaman onlar size kolaylıkla ulaşacaktır.

Ek bir bilgi ama önemli bir bilgi olarak artık kedi ve köpeklerde uluslararası yolculuk yapmak istendiği zaman hayvanınınız da mikroçip mecburiyeti vardır.

Mikroçip Neden Takılmalıdır?

Mikroçip Neden Takılmalıdır

Mikroçip neden takılmalıdır diyecek olursanız verilebilecek en net cevap olarak sizlere şunu söyleyebilirim. Eğer ki hayvanınıza yeteri kadar değer veriyor ve kaybolmasından korkuyor iseniz bu işlemi kesinlikle yaptırmanız gerekir. Mikroçip sayesinde bu gibi olumsuz durumlarda köpeğinizi bulan kişi sizlere kolaylıkla ulaşabilecektir.

Mikroçip uygulaması sayesinde hayvanların sokağa atılmasının önüne geçmek en büyük hedeftir. Çalınan hayvanların bulunabilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Yıl sonuna kadar kedi ve köpek evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerine 10 bin TL para cezası uygulanacağı da söylenmiştir. Bu nedenle Evcil hayvanlara neden çip takılıyor sorusunun cevabı ortaya çıkmış olur.

Çip Uygulaması Nasıl Yapılır?

Çip Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kediler ve köpekler için çip zorunluluğu olduğundan pek çok evcil hayvan sahibi bu işlemi oldukça merak ediyor. Bu işlem bir veteriner yardımı ile oldukça kolaydır.

Hayvan sahipleri dostlarının canının acıması ve ağrısı olması konusunda oldukça endişe duymaktadırlar. Fakat bu işlem tamamen acısız ve ağrısızdır. Çok kısa süre içerisinde çipi hayvana takmak oldukça hızlı ve konforludur.

Çip takma süresi hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır:

  • Mikroçip uygulaması özel ya da resmî kurumlarda çalışan veteriner hekimler tarafından yapılması gerekir.
  • Pirinç tanesi boyutundaki çip özel bir iğne ile kedi ve köpeklerin kürek kemiklerinin arasında kalan derinin altına yerleştirilir.
  • İşlem sonrasında çip numarası ve evcil hayvan bilgileri uygulamayı yapan hekim tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’na bildirir.

Mikroçip uygulamasını yaptırmak için patigen.com adresimizden bizlerle iletişime geçerek kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Mikroçip ile Kayıt Altına Alınan Bilgiler Nelerdir?

Mikroçip ile Kayıt Altına Alınan Bilgiler Nelerdir

Mikroçip içerisinde 15 haneli bir tanımlama numarası bulunur. Bu numara ile eşleştirilen bilgiler evcil hayvanlar hakkında bilgi edinmeye yardımcı olur.

Eşleştirilen bililerde hayvanın sahibinin T.C. numarası, telefon numarası; evcil hayvanın ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi gibi bilgiler de yer almaktadır. Ayrıca evcil hayvanların aşı kayıtları, tedavi ve ilaç kayıtları da çip içerisindeki numara ile eşleştirilecektir.

Mikroçip uygulaması için patigen.com adresinden gönül rahatlığı ile yardım alabilirsiniz. Ekibimiz sizlere evcil dostlarınız için en güvenli olanı yapacaklarından emin olabilirsiniz. Kafanızdaki sorulara bizlerle iletişime geçerek cevap bulabilirsiniz. Eğer sizlerin de bir patili dostu var ise bizlerin yardımına ihtiyaçları olacaktır.

Onların güvenliği ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapmaya bizler hazırız. Sizin ise tek yapmanız gereken onları bizlere ulaştırmak.

İlginizi Çekebilir: Arowana- Red Arowana Fiyatları 2022-silver arowana balıkları (patigen.com)

Hayatlarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmelerini istemez misiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.