Evcil Marketim
AkvaryumAkvaryum BalıklarıBalık Bakımı

Arowana

Arowana kaç TL?

Arowana balıklarının doğal yaşam alanları, Güney Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya kıtalarıdır. Farklı türleri olan Arwana balıkları 1 metreden daha büyük boyutlarda görülmesi mümkündür.

Arowana Akvaryumu Nasıl Olmalı?!!(Arowana Dişi Erkek Ayrımı Arowana Cinsiyet Ayrımı Arowana Bakımı) – YouTube

Bu nedenle büyük akvaryumlara ihtiyaçları vardır. Akvaryum sularının mutlaka temiz olması gerekli iken sertlik ve değişimlere karşı hassasiyet gösteren türler olduğu bilinmelidir.

Bakımları masraflı olan Arwana balıkları genellikle çok yem tüketmelerinin yanı sıra hazır yemleri yemedikleri görülür. En popüler olan türü silver denilen tür olup oldukça uzun bir balıktır ve yılan gibi yüzebilirler.

Arwana balıklarının büyüklüğü dışında en ilginç özelliği ise ağız yapılarıdır. 3 parçalı bir ağız yapısına sahip olup alt çenesinde yer alan bıyıkları sensör görevi görürler. Bu sayede karanlıkta bile su üzerinde olan avlarını hissedebilirler.

Arowana Platinum

Arowana Platinum

Arwana balıklarının üretimleri zor olmasından çok değerli balıklar grubunda yer alır. Özellikle Arwana platinum türü nadir görülen bir mutasyona uğrayarak platin rengini almış olmasından az bulunup çok değerli canlılardandır.

Arowana balıkları aktif bir şekilde yüzen balıklar olup oldukça hızlı ve zıplayan türlerdir. Bu nedenle beslenme alanları olan akvaryumlarda keskin cisim ya da dekorlar olmamalıdır. Suyun akıntılı olması iyi olup 200 litrelik bir akvaryum yavru balıklar için yeterli olur.

Arwana balıkları etçil olarak beslenen ve canlı yemlerden hoşlanan türdür. Karides, un kurdu, cırcır böcekleri ve kurbağalar gibi canlı yemlerle beslenebilirler.

Arowana

Yem çeşitliliğinin fazla olması sağlıkları açısından büyük önem taşır. Arwana balıklarının etçil özellikte ve avcı olmalarından dolayı ufak balıkları büyük bir zevkle yedikleri görülür.

Arwana balıklarına çok fazla yem verilmesi önerilmez ve hasta olmaları söz konusu olabilir. Hazır pakette olan yemler verilebilirken bu yemlerin yanı sıra ek besinlerde mutlaka verilmelidir.

Yavru olan Arwana balıkları için kalın ve kabuklu canlı yemler beslenmelerinde yer almamalıdır. Genç olan Arwana balıkları 2-3 defa, yetişkin olan balıklar ise bir defa beslenerek günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Genel olarak sağlıklı yapıların olsa da görülebilen bazı hastalıkları mevcuttur. Kuyruk erimesi, balık mantarı, balık üzerinde yer alan beyaz noktalar sıklıkla görülen Arowana balığı hastalıkları arasında yer alır. Gözlerinin kalıcı olarak bozulabilmesi şeklinde bir davranış sezgilerseniz mutlaka pinpon topuyla dikkatini dağıtmalısınız.

Arowana Silver

Arowana Silver

Amazon nehir sistemi coğrafyasında yaşayan Arowana silver balıklar etçil balıklardır. Beslenme alışkanlıkları göz önünde bulundurulduğunda amazonda berrak kısımlar ve görüş mesafelerinin az olduğu çay renginde sularda yaşarlar.

Arwana silver balıkları agresif tavırlar sergileyen canlılardır. Orta derecede yüzeyde yüzme yeteneğine sahip olan canlıların cinsiyet ayrımları oldukça zor olur. Genel olarak bakıldığında cinsiyet ayrımı yapılabilmesi için erkeklerin anal yüzgeçleri uzunken dişiler olgunlaştığında daha iri gözükebilirler.

Akvaryumlarda üretilebilen bir balık olan Arwana silver balıklar aynı zamanda üretilmesi de zor olan türlerdir. Üretilmesinin zor olmasının nedeni ise büyük boylara ulaştıkları zaman üreme yapabilmeleridir.

Genelde üreme için büyük havuzlarda toplu bir şekilde balıkların içerisinde çiftleşme gerçekleşir. Diğer balıklardan farklı üreme sistemleri olup dişilerin yumurtladığı yumurtaları erkek ağzına alır ve 2-3 hafta erkeğin ağzında kalması gerekir.

arowana

Sularının sıcaklığı 24-30 derece arası olmalıdır. Halka açık tesislerdeki büyük akvaryumlarda yetiştirilmesi uygundur. En büyük Arowana balığı 152 cm iken akvaryumlarda en fazla 120 cm civarına kadar büyürler.

Zıplama yetenekleri yüksek olmasından dolayı akvaryumların üstleri mutlaka kapalı olmalıdır. Göz düşmesi hastalığı en sık rastladıkları rahatsızlıklar olup balıkların beslenmelerine mutlaka dikkat edilmelidir.

Yutabilecekleri boyda olan balıklar için oldukça tehlikelidirler. Görünüş olarak benzeseler de birçok farklı çeşidi bulunur ve mutlaka aynı hacimde, aynı boyda olan balıklarla bir arada yaşamalıdırlar.

Arowana Hangi Balıklarla Yaşar?

Arowana Hangi Balıklarla Yaşar?

Arwana balıkları yavru oldukları dönemlerde yavru balıklarla bir arada yaşayabilirler. Büyümeleri durumunda ya tek başlarına ya da diğer büyük balıklarla bir arada olmaları gerekir. Avcı özellikleri bulunmasından dolayı küçük balıklarla birlikte olmaları durumunda yiyebileceklerinden tehlikeli olurlar.

Arowana balıkları çok iyi zıplama özelliği olan canlılardır. Bu nedenle mutlaka beslendikleri akvaryumların üzeri kapanmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Frontoza – Frontoza Burundi kolonisi nasıl kurulur (patigen.com)

Akvaryumları içerisinde ince taneli çakıl taşları, az sayıda olan dayanıklı bitkiler ve akvaryum üst kısmına yerleştirilen bir yüzme alanı olması durumunda yaşam alanlarında huzurlu bir şekilde yaşayabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.