Evcil Marketim
Kemirgen Sağlığı Ve bakımıKemirgen TürleriKemirgenler

Ginepig Özellikleri ve Bakımı

Ginepig

Ginepig hamster ile karıştırılan bir tür olup kemirgen ailesinden gelmekte tavşana benzerliğiyle dikkat çeken bir türdür. Ürkek ve utangaç olan kemirgen tür Avustralya ve Amerika’da son derece popülerdir.

GİNEPİG HAKKINDA SÜPER BİLGİLER! – YouTube

Evcil bir hayvan olup halk arasında Gine domuzu olarak da anılmaktadır. Kökeni 100 yıl öncesine kadar dayanan bu hayvanlar, önceleri sadece başka hayvanlara yem olarak yetiştiriliyorken popüler evcil bir hayvan haline gelmiştir.

Kemirgen ailesinden gelen bir tür olmasına rağmen kemirme huyları bulunmayan bu canlılar,  değişik ve ilginç özelliklere sahiptirler. Bazı kültürlerde eti için beslenmesi uygun görülen Gine domuzu kobay olarak kullanılırdı.

İlk kez evcil bir canlı sahiplenerek beslenecek ise bu fareler, oldukça uygun olan canlılardandır. Kokma özellikleri olmamasından dolayı bakımları kolay bir şekilde sağlanabilirken ömürleri uzun ve dayanıklı canlılardan olmasından tercih edilebilir. Ürkek ve kolay korkan bu canlılar,  son derece dost canlısıdır. Önemli olan yüksek sesle yaklaşmamaktır. Yüksek ses ve ani hareketler kendin korkutur, kalbinin durmasına neden olarak öldürebilir.

Ginepig Genel Özellikleri

Ginepig Genel Özellikleri

Bu türler,  diğer kemirgen türlerden farklı olarak kemirme özellikleri bulunmayan evcil canlılardır. Oldukça ürkek olan tür 12 yıl kadar uzun bir ömre sahiptir. Ses çıkararak iletişim kurmalarının yanı sıra insanları tanıma özellikleri bulunur.

Isırma huyuna sahip olmayan canlılar için yüksek ses ölümcül bir tehlikedir. Saldırgan olmamalarının yanı sıra erkek olanları ciddi tehlikeler yaratacak şekilde kavga edebilirler. Okşanmaktan hoşlanırlar ve saklanmayı çok severler. İnsanlarla iletişimi iyi olan bu canlıların görüş açıları çok düşüktür.

Ginepig Beslenmesi

Ginepig sahiplendirme ve satın alma durumunda beslenmesi, bakımları oldukça önemlidir.  Gine domuzu ne yer? dendiğinde ilk bilinmesi gereken et yemeyen bir tür olmalarıdır.

Ginepig Beslenmesi

Sebze ve meyveleri sevmesi büyük avantaj sağlayarak c vitamini ihtiyaçlarının yüksek olmasından faydalıdır. Kuru yemiş ve kuru mamaları güvenle tüketebilirler.

Gine domuzlarına bolca sebze ve meyve yedirmek faydalı iken bolca saman takviyesi de yapılmalıdır. Karınları acıktığı zaman sesler çıkararak uyarmalarından acıkmalarını anlayabilirsiniz.

Ginepig Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ginepigler diğer kemirgenlerden ayrılan özelliklere sahiptirler. Bu özelliklerin başında dışkı ve idrar kokmuyor olmaları gelir. İdrar ve dışkı kokmuyor olmalarından dolayı da evde bakımları oldukça kolaydır.

Ginepig Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Isırma ve kemirme huyları olmamasından dolayı eşyalara ya da çevreye zarar vermezler. Ürkek ve korkak bir tür olmasından ise kafesten dışarı pek çıkmazlar.

Alışma dönemi boyunca sessiz ve sakin bir ortamda uygun bir ses tonuyla konuşulması önemli olup ani ve yüksek sesler kalbinin durmasına, ölmesine neden olabilir.

İyi huylu ve sakin olan bu canlıların kafeslerinin temiz olması, yiyecek artıklarının olmayıp sularının taze olması yeterlidir. Beslenmesi ve bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması durumunda uzun ömürleri olur.

Ginepig Kafesleri Nasıl Olmalıdır?

 

Ginepig Kafesleri Nasıl Olmalıdır

  • Bu canlılar, geniş alanlara ihtiyaç duyarlar ve bu alanlarda oldukça konforlu bir şekilde uzun ömürlü olarak yaşarlar. Geniş alanlara ihtiyaç duymalarından dolayı ise ginepig kafesi geniş olmalıdır, soğuk ya da direk güneş ışığı alan alanlarda bulundurulmamalıdır.
  • Kafeslerin zeminleri mutlaka gazete yerine talaşla doldurulmalıdır. Bu durumun nedeni ise gazetelerin hijyenik olmaması ve bakteri üremesine neden olmasıdır.
  • Kafes içerisinde saklanma ihtiyaçları duymalarından dolayı mutlaka bir ağaç ya da yuva konumlandırılmalıdır.
  • Sularına daha kolay ulaşabilmeleri adına suluklarını alt tarafa koymanız önemlidir.

Ginepig Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Ginepig kemirgen türlerin cinsiyetleri kolay bir şekilde anlaşılabilir. Dişi ve erkeklerin ayrılabilmesi için arkalarına bakılması yeterlidir.

Ginepig Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

Erkek olan Gine domuzuların bezelye boyutunda penisleri bulunurken alt kısımlarında 2 adet testisleri bulunur. Kadınların ise bu ayrımı bulunmaz. Bu nedenle ginepiglerin arkasına bakılması yeterli olur ve dişi ya da erkek olduğu anlaşılabilir.

Ginepig neden ses çıkarır? Sorusu ise sahiplenilen kişiler tarafından merak edilen bir konu olur. Toplum içerisinde kendini ispatlamak için ses çıkarırlar ve bu ses guruldama sesidir. Eğer tek başına ise ve guruldama sesi çıkarıyorsa sinirlendirecek bir şey yapılmış demektir.

Ginepig ile İletişim

Gine domuzu kendileriyle yakından iletişim kurulmasından oldukça hoşlanırlar. Ürkek ve sakin canlılardan olmasına rağmen dost canlısı bir yapıları bulunur. Tek önemli olan nokta ise sakin ve sessiz bir şekilde yaklaşılmasıdır. Sabırlı davranılması durumunda eğitimleri oldukça kolay olup komutları kolaylıkla öğrenirler.

Ginepig ile İletişim

Sebze yemeyi sevmelerinden dolayı iletişim kurulması için öncelikle yiyecek uzatılması gereklidir.  Bu şekilde sakin bir halde sevdiği yiyeceklerin verilmesi her seferinde sahiplerine daha da yaklaşmalarını sağlayacaktır.

Yavaş dokunuşlarla kendilerine yaklaşılması aradaki bağı güçlendireceğinden ufak dokunuşlar yapılabilir. Eğer iletişimi kurmayı başarırsanız elinize alabilmeyi deneyebilirsiniz ve böylece sağlam iletişim temelleri atılmış olabilir.

Ginepig Fiyatları

Ginepigler yetişkin, erkek, dişi ya da yavru olmasına göre birçok farklı etkene bağlı olarak farklı fiyatlandırmalara sahiptir.

Ginepig Fiyatları

Ginepig fiyatları ortalama 80 TL den başlayarak yükselmekte olup sahiplendirme konusunda güvenilir firmalardan destek alınmalıdır.

Bu da İlginizi Çekebilir: Hamster – Hamster Bakımı Nasıl Olmalıdır – Hamster Ne Yer? (patigen.com)

Sahiplenme ya da satın alma konusunda bakımları doğru yapılabilecekse ve beslenebilecek, ilgi eksik edilmeyecek bir canlı olması da bilinmelidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
İNSTAGRAM HESABIMIZI İNCELEYİN.