Teleskop Balığı Bakımı Ve Özellikleri hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; aynı zamanda teleskop Japon balığı olarak bilinen bir balıktır. İri gözleri ile dikkat çeken bir balık türüdür.
Teleskop Balığı – Google’da Ara
Hassas gözleri sebebi ile diğer Japon balıklarına göre bakımına çok daha dikkat etmek gerekir. Görüşlerinin pek iyi olduğu söylenemez. Çok fazla ışığı, parlak ortamları sevmezler ve yavaş yüzerler.
Akvaryumun alt ya da orta kısımlarında yüzdükleri için yemleri göremeyip beslenmelerinde sorunlar yaşayabilirler. Bu yüzden yem attıktan sonra yeterince yediklerinden emin olmanız gerekir.
Teleskop Japon Balığı
Teleskop Japon balığı bilimsel ismi carassius auratusdur. Ortalama ömürleri 10 sene ile 15 sene arasında değişiklik göstermektedir. Tabii yaşam koşulları hayatta kalma süresinde değişiklikler gösterir. Yavru teleskop balıkları gözleri diğer Japon balıklarına benzer.
Gözleri altıncı aydan itibaren büyümeye başlar. Kırmızı, mavi, kahverengi ya da beyaz renkte olabilirler. Ayrıca kırmızı- beyaz, siyah-beyaz ve çok renkli olanları görülmektedir.
Siyah Teleskop Japon Balığı
Siyah teleskop balığı ve black moor Japon balığı olarak da bilinmektedir. Patlak gözleri ve siyah rengi ile ön plana çıkar. Çin kökenli bir türdür. İlk doğdukları an büyük gözlere sahip değillerdir. Büyüdükçe gözleri irileşir.
Diğer Japon balıklarının aksine pulları parlak değil, kadife görünümlüdür. Sıcaklık artışı bazılarında paslı kavuniçi rengini ortaya çıkartır. Karın kısmı kavuniçi renkli olan balıklar ileriki hayatlarında tamamen kavuniçi ya da kırmızı renkli olabilir. Beyaz ya da gümüş renkli karna sahip olanların çoğu yaşamları boyunca siyah renkte hayatlarına devam ederler.
Uzun ve narin yüzgeçlere sahiplerdir. Kuyruk yüzgeci genellikle çatallı ve ovaldir. Pelvic, pectoral ve anal yüzgeçleri çiftler halindedir. Sırt yüzgeci vücut genişliğinin yarısı kadardır. Erkeklerde solungaçların üstünde küçük yumrular vardır. bunu dişiyi yumurtalarını bırakmaya teşvik etmek için yani aslında üreyebilmek adına kullanırlar.
Teleskop Balığı Fiyatları Ne Kadar?
Teleskop balığı fiyatları yaşam koşulları, yaşı, sağlığı gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir. Ama genel olarak 20 TL ile 100 TL arasında değişiklikler göstermektedir.
Teleskop Balığı Nasıl Beslenir?
Teleskop balığı beslenme konusunda bitkisel olarak ağırlıklı olsa da hepçil beslenen bir balık türüdür. Günde birkaç öğün olarak azar azar beslenmesi çok daha doğru olacaktır. Donmuş, taze ve pul yemlerle beslenebilir. Hayvansal gıdalardan ise su piresi, kan kurdu, tubifex kurdu ve artemia gönül rahatlığı ile verilebilir.
Hayvansal besinlerin toplam yemin %30’undan fazla olmaması gerekir. Donmuş hayvansal yemler bakteri riski taşımadıkları için, canlı yemlere göre çok daha güvenlidir.
Teleskop Balığı Nasıl Doğurur?
- Teleskop balığı doğumu özen ve tecrübe gerektiren bir işlemdir. Bazı bilgileri bilmemiz gerekir. Öncelikle balıklarımızı üremeye teşvik etmek için bahar ayları tercih edilir.
- Suyun sıcaklığını yavaş yavaş 11 santigrat dereceye düşürmeniz gerekir. Daha sonra dişi balık yumurta dökmeye başlayıncaya kadar suyun sıcaklığını 2 santigrat derece olarak arttırın. Yumurtlama genellikle 20 santigrat ile 23 santigrat derece arasında gerçekleşir.
- Yumurtaların yapışabileceği canlı ya da cansız bitkiler akvaryum içerisinde bulundurmak çok önemlidir. Yumurtlama bittikten sonra balıkların akvaryumdan çıkarılması gerekir. Aksi halde teleskop balıkları yumurtalarını yemeye başlarlar.
Teleskop Balığı Ne Yer?
Teleskop balığı beslenmesi donmuş ya da kurutulmuş besinler ile çok daha sağlıklı bir yaşam süreceklerdir. Tabii ki yine de çok fazla vermemeye dikkat etmek gerekir. Canlı besinler ile de beslenebilirler fakat canlı besinlerde bakteri riski olduğundan çok fazla tercih edilmemektedir.
Teleskop Balığı Ne Kadar Büyür?
Teleskop balığının boyutları orta boy bir elma gibi fazla iri olmayacak bir gövde ve kuyrukları ile uzunlukları 12 santimetre ile 15 santimetre arasında değişiklik göstermektedir.
Teleskop Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?
Teleskop balığı kendi gibi yavaş yüzen balıklarla bir arada olabilirler. Fakat kendinden çok daha hızlı yüzen balıklar ile bir arada olmaktan pek hoşlandıkları söylenemez. Diğer Japon balıkları ile aynı akvaryumu çok rahat bir şekilde paylaşabilirler.
İlginizi Çekebilir: Koi Balığı (patigen.com)
Teleskop Japon balığı ya da diğer tüm canlılara hemen ulaşabilmek için WhatsApp butonu üzerinden bizlerle rahatlıkla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca patigen.com adresimiz üzerinden ekibimle diyalog içerisine girerek sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.
Eğer sizlerde bir canlıya sıcak bir yuva olmak istiyorsanız bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.